היכל קודש בבית הכנסת – מקום שמירת ספר התורה
רבים מאיתנו יודעים ומבינים, כאשר נכנסים לבית כנסת הדבר הראשון שמושך את העין זה הארון להיכל קודש, הארון הוא אחד הדברים המשמעותיים בבית הכנסת. כי הרי הדבר החשוב ביותר בבית הכנסת זהו ספר התורה וספר התורה נמצא בהיכל שלו, למעט בזמנים שיש להוציא את ספר התורה כחלק מסדר התפילה. כמובן שהארון הוא גם נמצא בקיר שלכיוונו מתפללים ולאורך כל השהות בבית הכנסת עיני באי בית הכנסת מופנות לכיוון הארון. ראוי בהחלט שהארון יהיה יפה, יציב ואף מרשים.
ארון מהודר ויפה ובנוי בצרה הנכונה
אין עוררין על כך שארון זה חייב להיות יפה, למשוך את העין, הוא מייצר ועושה אווירה טובה בבית הכנסת, גם למתפללים הקבועים שרגילים לראותו מדי שבת וחג וגם לאורחים שמגיעים בשמחות כגון בבר המצווה, הארון בדרך כלל מלווה בחריטות מרשימות ובפסוקים מתוך סידור התפילה וכמובן מעוטר בפרוכת יפה. הארון בנוי מעץ כמובן, וחשוב שהוא יהיה חזק וטוב, יש כמובן להתאימו לספסלים בבית הכנסת ולארונות הספרים וכן לבמה מומלץ לעשות את הארון במקביל לשאר בית הכנסת מה שיכול למנוע טעויות בגווני הצבע של העץ ואולי גם להוזיל עלויות כי קנייה של מספר רכיבים זולה מאשר קנייה ובנייה של כל רכיב בצורה נפרדת. כמובן שארון להיכל קודש שכזה חייב להיעשות אצל נגר מקצועי ואמין שבונה ארונות כאלו באופן קבוע או לכל הפחות לעיתים קרובות. לנגר זה חייב להיות ניסיון בחריטה בCNC שזו הדרך המקובלת כיום לחרוט בצורה הטובה ביותר על עץ.
סוגי עצים על היכל הקודש
הזכרנו כבר בתחילת המאמר שמרבית הארונות הנם מעץ, יש גם ארונות מזכוכית אבל השכיחות שלהם לא גבוהה והחסרונות הרבים לצידם ברורים, לא בכדי הרוב המוחלט של בתי הכנסת בוחרים בארון מעץ, גם בגלל החריטות וגם בגלל ההתאמה לשאר המראה של בית הכנסת. ניתן לבנות ארון ממספר סוגים של צבעים, יש צבעים שייתנו מראה כפרי, יש צבעים שיעבירו לנכנס לבית הכנסת מראה אוטנטי ומסורתי.